Mai, rohanó világunk

Címkék: mai világunk rohanó pauser

2010.01.31. 19:45

Mikor néztél körül utoljára a világban?

Mit látsz az utcákon? Öltönyös üzletemberek száguldanak az utcákon, rohannak az utcán, hogy beérjenek a munkahelyükre, és megkapják a pénzt, amiből eltarthatják a családjukat, aztán mennek megcsalni a nejüket, hogy egy válás keretében otthagyják a gyerekeküket egyedül. Mit látsz még? Szagos hajléktalanokat, akik egy kis apró reményében kéregetnek mindenkitől, aztán amikor már az alkoholtól bűzlő fejük elriasztja a járókelőket, mégtöbbet isznak, és másokon töltik le haragjukat. Mi van még? Drogos cigány és nem cigány fiatalokat hőzöngeni a pláza bejárata előtt, csajokat felszedni, hogy aztán elmondhassák, hogy mekkora királyok, hogy fél nap után megkaptak egy nőt, a csaj meg sír, hogy a férfiak kihasználják? Mi van még itt?

Elkorcsosult a mai világ azt mondják a nagyok. Szerintem tévednek. Régen is voltak rossz emberek, régen is betörték az orrod az utcán, régen is voltak szegények és gazdagok. Csak akkor még nem hallottak róluk annyit, mert nem volt Tv meg rádió minden háztartásban. Régen is volt ennyi baleset, csak nem nyomta a híradó, régen is volt gyilkosság, csak nem hallották a rádióban. Régen is ölte az állam az embereket, úgy hívták királyság. Ha rosszul szólaltál meg, vittek és kivégeztek, vagy bebörtönöztek. Most, hogy nagy a szólásszabadság, mondhatsz akármit, nem lesz belőle bajod. Mégsem elég. Nem is ezzel van a gond.

A gond ott van, hogy elkorcsolsultnak nevezed a világot. Azt hiszed, ha kimész az utcára, beléd fognak kötni, kirabolnak, vagy lecsuknak a rendőrök. De nem! Csak azért veszed észre ezeket a dolgokat, csak azért nagyítod fel ennyire a problémákat, mert semmi más érdekes nincs az életedben, amivel elszórakoztathatnád magadat. Csak a rosszat veszed észre, és fel sem tűnik, hogy még mindig a jó és tisztességes emberek vannak többségben. Csak őket nem veszed észre, ők nem hangoskodnak az utcán, nem lézengenek a plázában, ők éppen a munkahelyükön vannak, vagy iskolában, vagy öregek otthonában, vagy éppen a kórházban. Pedig ők vannak többen, még mindig. Csendben tevékenykednek, mert nem "az erősebb kutya b*szik" elvet választották. Nekik köszönhető leginkább, hogy a mai, rohanó világunk működik, és nem éppen háború dúl az országunkban. Mert ahol háború dúl,ott sok a hülye.És csak őket látod, csak őket akarod látni, mert nem tetszik, ha jó emberekkel veszed magad körül, kell a stressz, kell a fájdalom, a vér. Pedig egyszerű a dolog. Csak körül kell nézni. Mikor néztél körül utoljára a világban?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pauser.blog.hu/api/trackback/id/tr461717728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2010.08.21. 01:33:31

Igen egyetértek egy szinten.

Csak annyit tennék hozzá, hogy ne ez a 5-10 lézengő nagypofájú harsogó ember tartsa a maradék 90% jó embert sarokban. Bizony akkor is a tökükre kell lépni. Nevetséges, hogy a normális embereknek kell szembehunyva az utcán elódázni pár primitív paréj miatt.
süti beállítások módosítása